Tarina

Kaikki lähti liikkeelle ajatuksesta Samin ja hänen kaverinsa kanssa syksyllä 2017, josta Sami kertoi Veturitallien peliohjelma-hankkeen työryhmälle. Hankkeen aikana tuli tilaisuus lisäksi kysyä kaupunginjohtajalta Timo Koivistolta mielipidettä asiasta kaupungin näkökulmasta, johon hän vastasi: “Tuohan kuulostaa ihan hyvältä business-idealta.”

Tästä inspiroituneena ajatus lähti kehittymään koko ajan vain realistisemmaksi ja lopulta Sami päätti tehdä ratkaisevan peliliikkeen lähtiessään selvittämään asioita pelikeskuksen perustamiseen liittyen tammikuussa 2018. Matka alkoi Keski-Suomen Uusyrityskeskuksesta, josta hän sai yrityksen perustamisoppaan alkavalle yrittäjälle. Sami täydensi tietojaan vielä UYK:n iltakurssilla, sekä parissa Kasvu Openin tilaisuudessa/työpajassa. Hyötyä oli myös LinkedInin videokurssien ja muiden ohjevideoiden sisällöistä.

Toukokuussa 2018 Sami oli saanut sovittua tapaamisen Turun Evolution Arenan toimitusjohtajan kanssa, josta lähti liikkeelle ensimmäinen konseptin rakentuminen franchising-yrittämisen muodossa. Kesäkuussa lainaa haettiin ensimmäisen kerran, mutta tuloksetta datan puutteen vuoksi. Seuraavaksi projektiryhmän kesken aloimme pohtimaan seuraavaa vaihtoehtoa mistä saada rahoitus.

Toukokuussa saimme Turusta kuitenkin ikävän uutisen, että firma joutuu hakeutumaan konkurssiin sisäisien syiden vuoksi, näin ollen poissulkien franchising-kuvion mahdollisuuden. Tästä eteenpäin päätettiin jatkaa omalla konseptilla ja lähteä erikoistumaan monipuolisena pelikeskuksena. Hakemukset laitettiin myöhemmin myös Nordealle, jonka kautta saatiin kuin saatiinkin myönteinen päätös.

Lähdimme selvittämään yhteistyökumppaneita ja kartoittamaan laitehankintoja eri toimijoilta. Lopulta perustimme Victory Point Oy:n tiistaina 20.8.2019. Samalla viikolla jouduimme etsimään myös uudet toimitilat ja ne löydettiin lähes heti Kauppakatu 18 A:sta Nordean konttorin vierestä.

Meidän tavoitteemme on erikoistua monipuolisuuteen. Monipuolisuus mahdollistaa meille samalla myös asiakaskuntien haalimisen saman katon alle sen sijaan, että tarjoaisimme vain yhdelle tai kahdelle käyttäjäryhmälle palveluita. Halusimme yhdistää VR ja PC pelit saman katon alle. VR on kuitenkin jatkuvasti kehittyvä teknologia ja vieläkin löytyy suomalaisia, jotka eivät ole päässeet sitä kokemaan korkean hintansa vuoksi tai eivät ole kokeneet sitä hintasumman arvoiseksi hankinnaksi. Monipuolisuus siis antaa enemmän pelivaraa, kun voi keksiä uusia käyttötarkoituksia tuotteillemme.

Mitä laajentumiseen tulee tulevaisuudessa, niin aika näyttää. Varmasti mahdollinen vaihtoehto, jos todetaan ensin Jyväskylän markkinoiden riittävän kannattavaan liiketoimintaan meidän kulurakenteellamme. Uskomme kuitenkin vahvasti kysynnän voimaan, mitä näkee ja kuulee joka puolella Jyväskylässä. Vetonaulaksi arvioisin olevan langattomat & itsenäiset VR-lasit Oculus Questit, jotka jälleen tuovat jotain uutta markkinoille.

Monipuolisuus antaa meille lisäksi mahdollisuuden hankkia yhteistyökumppaneita mukaan meidän toimintaamme! Tähän asti on saatu mukaan jo ainakin VisitJyväskylä, Huoltokukko, Pelaajat.com, Mixerboy24 Tmi, nuorisopalvelut/Veturitallit, Rax Pizza Buffet  ja TNNet Oy. Tavoitteena on myös saada mukaan elektroniikkaliikkeitä ja mediataloja, kuten Gigantti ja Keskisuomalainen.